Sheki Useini

A do të vazhdon edhe mëtej si deri tani..?!

Jeta komunikon gjithmonë me ne. Jeta flet me gjuhën e saj. Ajo nuk ka gjithmonë fjalë të ëmbla, por shpesh na pregatit edhe „kurthe“! Me kalimin e kohës, këto kurthe mund të bëhen ose tmerri i jonë ose mësime shëruese për ne. Por kjo para së gjithash mvaret nga ajo…...

Read more

Mos kurse Respekt dhe Dashuri ndaj vetes!

Shumë pak njerëz merren me rritjen dhe zhvillimin e tyre të brendshëm, me kultivimin e vlerave dhe paqës në brendi. Në vend të kësaj harxhojnë vitet e tyre duke krijuar gjëra të jashtme, duke punuar dhe investuar pandërprerë për të jashtmen e tyre, për gjëra që në shiqim të parë…...

Read more

SEKRETI I LIRISË ËSHTË GUXIMI…!

…….sa njerëz ka sot që NUK KANË GUXIM të përcaktohen dhe vazhdojnë, nga arsyet më të ndryshme (frika, interesi, pasojat,tradita) të JETOJNË ME NJERIUN QË NUK E DASHUROJNË, edhepse do të ishin larguar që moti nga ai (ajo), – sa njerëz ka që punojnë në profesionin e tyre me vite…...

Read more

Meditimi nuk zgjidhë probleme!

“Meditimi është ndihma, që ti të largosh lëkurën e vjetër: Atëherë kur ti e kupton këtë, ndodhë ndryshimi i madh! Papritmas problemet e tua e humbin rëndësinë e tyre. Ata fillojnë dalëngadalë të thahen. Nga ky moment ti fillon të zhytesh në paqë të thelë. Aty ku sundon qetësia e…...

Read more

Mendja le të mos përzihet te punët e Dashurisë!

Mendja mendon gjithmonë se ka të drejtë të përzihet në punët e dashurisë. Por, i gjithë të menduarit nuk i bën mirë dashurisë. Kur mendja përzihet në punët e dashurisë, atëherë i nxjerr nga „terezia“.Të menduarit, e jo dashuria, është ajo që shtynë te ngatresa e madhe e ndjenjave. Nga…...

Read more

KOPJA E KUJT JE TI?!

Secili njeri, apo secila krijesë është e veçantë. Kjo është një vërtetësi absolute dhe e pakontestueshme. Mirëpo, po vërehet në kohën e sotme një fenomen , të cilin unë e quaj “Errozion i Origjinales” apo “rrënimi i asaj që është autentike”. Të rrallë janë ata të cilët nuk kopjojnë apo…...

Read more

A mendon më tepër për PROBLEMIN apo për ZGJIDHJEN?!

Të jetosh do të thotë të mësosh. Të gjitha problemet janë “detyrë e jetës”, të cilat në vete përmbajnë edhe dhuratat e caktuara. Mua më pëlqen të them se problemi është mbështjellësi i jashtëm i çdo dhurate. Sa më i madh është problemi, aq më e madhe është edhe dhurata pastaj! Megjithate,…...

Read more

Me Meditim kundër Depresionit!

Çregullimet depresive janë në rritje e sipër te njerëzit. Depresionet janë avancuar dhe perhapur aq shumë, saqë mund të flitet edhe për nje lloj “sëmundje popullore”. Numri i të sëmurëve nga depresioni vazhdon të rritet me përqindje të madhe. Depresioni mund të paraqitet njëherë dhe pastaj të kalojë nëpër disa…...

Read more

Kështu e thërret të mirën, lumturinë, bollëkun…!

Nuk ekzistojnë askund njerëz të cilët nuk dëshirojnë të jenë të lumtur. Përkundrazi të gjithë dëshirojnë të kenë një jetë të lumtur dhe pozitive, në bollëk, paqë dhe me sa më pak mangësi, mllef, shqetësime dhe negativitete tjera. Mirëpo, edhe pse njerëzit nuk i dëshirojnë këta gjëra të palakmueshme,  megjithate…...

Read more

MOS E HARRO MENTORIN E BRENDSHËM..?!

Në fillim të rrugëtimit në drejtim të sukseseve, çdo Mentor është kusht dhe shembull adekuat, i cili sot qëndron aty, ku ti do doje të ishe nesër. Roli i Mentorit është shumë domethënës. Fatmirësisht, në trevat tona kemi personalitete, histori suksesesh dhe Mentora fantastik, kur bëhet fjalë për arritje, sukses,…...

Read more