Blog

A do të vazhdon edhe mëtej si deri tani..?!

Jeta komunikon gjithmonë me ne. Jeta flet me gjuhën e saj. Ajo nuk ka gjithmonë fjalë të ëmbla, por shpesh na pregatit edhe „kurthe“! Me kalimin e kohës, këto kurthe mund të bëhen ose tmerri i jonë ose mësime shëruese për ne. Por kjo para së gjithash mvaret nga ajo…...

Read more

Mos kurse Respekt dhe Dashuri ndaj vetes!

Shumë pak njerëz merren me rritjen dhe zhvillimin e tyre të brendshëm, me kultivimin e vlerave dhe paqës në brendi. Në vend të kësaj harxhojnë vitet e tyre duke krijuar gjëra të jashtme, duke punuar dhe investuar pandërprerë për të jashtmen e tyre, për gjëra që në shiqim të parë…...

Read more

Mendja le të mos përzihet te punët e Dashurisë!

Mendja mendon gjithmonë se ka të drejtë të përzihet në punët e dashurisë. Por, i gjithë të menduarit nuk i bën mirë dashurisë. Kur mendja përzihet në punët e dashurisë, atëherë i nxjerr nga „terezia“.Të menduarit, e jo dashuria, është ajo që shtynë te ngatresa e madhe e ndjenjave. Nga…...

Read more

KOPJA E KUJT JE TI?!

Secili njeri, apo secila krijesë është e veçantë. Kjo është një vërtetësi absolute dhe e pakontestueshme. Mirëpo, po vërehet në kohën e sotme një fenomen , të cilin unë e quaj “Errozion i Origjinales” apo “rrënimi i asaj që është autentike”. Të rrallë janë ata të cilët nuk kopjojnë apo…...

Read more

A mendon më tepër për PROBLEMIN apo për ZGJIDHJEN?!

Të jetosh do të thotë të mësosh. Të gjitha problemet janë “detyrë e jetës”, të cilat në vete përmbajnë edhe dhuratat e caktuara. Mua më pëlqen të them se problemi është mbështjellësi i jashtëm i çdo dhurate. Sa më i madh është problemi, aq më e madhe është edhe dhurata pastaj! Megjithate,…...

Read more

MOS E HARRO MENTORIN E BRENDSHËM..?!

Në fillim të rrugëtimit në drejtim të sukseseve, çdo Mentor është kusht dhe shembull adekuat, i cili sot qëndron aty, ku ti do doje të ishe nesër. Roli i Mentorit është shumë domethënës. Fatmirësisht, në trevat tona kemi personalitete, histori suksesesh dhe Mentora fantastik, kur bëhet fjalë për arritje, sukses,…...

Read more

Mëso nga njerëzit, që SOT janë aty, ku ti don të jesh NESËR!

Njeriu më i dobishëm për shoqërinë, kompaninë apo për një punë të caktuar është ai i cili në vijë të parë është i dobishëm për veten e tij. Të qenurit i dobishëm për veten është DËSHMI dhe njëkohësisht REZULTAT i investimit të suksesshëm që ke bërë më parë në vetëvete,…...

Read more

MEDITIMI RREGULLON JETËN SEKSUALE!

Dobia e shumësfishtë e meditimit shtrihet nëpër fusha të ndryshme. Meditimi është një lloj barnatore e brendshme, që na qëndron neve në disponim. Por, çfarë është roli dobiprurës i meditimit kur është fjala për jetën seksuale. Gjëja më e bukur në Botë, seksi, për shumicën e njerëzve me kalimin e…...

Read more