[ December 5, 2018 by Sheki Useini 0 Comments ]

KUSH BESON, NUK KA PSE NXITON!

KUSH BESON, NUK KA PSE NXITON!

Nëse ti përpiqesh të ju bën përshtypje të tjerëve,
atëherë ti NUK JE I BINDUR për veten tënde.

Nëse nxiton të bëhesh më i mirë se dikush tjetër,
atëherë tI DYSHON NË VETEN tënde të vërtetë.

Nëse tenton të bëhesh i madh,
duke i bërë të tjerët të vegjël,
atëherë ti NUK BESON në madhështinë tënde.

Kush qëndron i lidhur me veten,
nuk ka nevojë t`i DËSHMON askujt asgjë.

Kush e din vlerën e tij,
nuk ka nevojë për KONFIRMIM nga askushi.

Kush e din vlerën e tij,
NUK MALLËNGJON për çertifikata dhe duartrokitje.
Askend nuk teston, as fyen dhe as kritikon,
por edhe “përkdhelje” të kota
me fjalë “të ëmbla” nga çdokushi NUK KONSUMON.

Kush e di madhështinë e tij,
po e njejti e respekton edhe madhështinë e të tjerëve,
dhe me RESPEKT vazhdon të jeton.

Sheki Useini – NATHAN
Zvicër 2019

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *