Kthesa e madhe – Libri

20.00 CHF

Category:

„Arti i të jetuarit në maksimum nuk dallon nga artet tjera. Mësohet dhe mjeshtrohet edhe ky ! Lloji i këtij arti para së gjitha është një kërkesë për t`u zgjuar për atë lloj jete që ti e meriton ta jeton. Misteri i këtij mjeshtrimi fshihet në mënyrën e parashtrimit të pyetjeve të rëndësishme në jetë, nëpërmjet së cilave do të kupton se në të njejtën kohë ndryshon edhe vetë përqëndrimi i jotë dhe përgjigjet e duhura shfaqen si vetëvetiu. Përgjigjet që do të pranon nuk dallojnë nga një dritë dore me të cilën ndriçon një teren të errët, sepse veta jeta i ngjason një labirinti, duke lëvizur nga e njohura në drejtim të panjohurës.
Këtë do ta vëren menjëherë te vetë rradhitja e temave në libër, të cilat shfaqen papritmas për syrin e lexuesit, ashti siç e bën edhe vetë jeta me neve, duke na mësuar që të jemi gjithmonë të gatshëm të mirëpresëm sfidat e larmishme gjatë vallëzimit në vallen e saj.
Jeta nuk dallon nga një udhëtim, dhe si e tillë do të ngelet gjithmonë.
Libri vëndos në qendër të vëmendjes VETVETEN, projektin tënd më të rëndësishëm dhe apelon që ti të shmang çdo konflikti me të. Kur ti triumfon mbi veten, ke triumfuar edhe mbi jetën. Duke lejuar që dashuria dhe meditimi të jenë bashkëudhëtarët e tu, do ta shijon jetën nga kolltuku i krijuesit dhe jo i viktimës. Mbijetesa është vetëm minimumi, ndërsa liria, lumtuaria dhe paqa e brendshme janë kurrora e saj.
Kjo është pra kthesa e madhe, momenti kur ti e kupton se dhimbja është pjesë e pashmangshme e rritjes, kurse vuajtja është vullnetare. I tërrë libri i ngjason një protokolli se se si të çlirohemi nga vuajtja në jetë ! Jeto – Dashuro – Medito“

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kthesa e madhe – Libri”

Your email address will not be published. Required fields are marked *